“Zelenilo” ponovno odlaže otpad “na divlje” – ovog puta kod vodocrpilišta na Korani

“Zelenilo” ponovno odlaže otpad “na divlje” – ovog puta kod
vodocrpilišta na Korani

Divlje odlagalište na kojem se osim organskog otpada s karlovačkih groblja nalaze i izgorjeli lampioni i razno smeće niknulo je svega pedesetak metara od vodozaštitne zone i vodocrpilišta u Karlovcu i to u režiji karlovačkog gradskog poduzeća “Zelenilo”.

Na novi ekološki incident danas su upozorili karlovački SDP-ovci koji su očito svoju predizbornu kampanju u prvoj fazi odlučili temeljiti na ekološkim problemima.

– Lokacija koja je još 2005. godine bila komposište, danas je zahvaljujući direktoru “Zelenila” Stjepanu Turkoviću divlje odlagalište, rekao je šef SDP-a u Karlovcu Josip Benčić. Dodaje kako se očito radi o usvojenom modelu ponašanja u ovoj tvrtki te poziva gradonačelnika Damira Jelića da iskoristi svoj autoritet i utječe da se ovakve stvari više ne događaju.

Smetlište uz vodozaštitnu zonu

– Nevjerojatno je da svaki put kad se lijepo iznenadimo uslijedi razočaranje. Tako je i ovog puta. Karlovac je dobio “Zeleni cvijet” na čemu iskreno čestitamo svim djelatnicima “Zelenila”. Nažalost njegova Uprava taj trud omalovažava i kao da se natječe u otvaranju što većeg broja divljih odlagališta, rekao je Benčić podsjetivši na divlje odlagalište na Jelašima na koje je “Zelenilo” do prije par godina neometano odlagalo isti otpad s groblja. Benčić napominje da se SDP ne želi prometnuti u “dežurne smetlare” već kako žele da se u ove osjetljive teme uključi što veći broj građana i udruga. O njihovoj tužbi protiv “Čistoće”, Grada Karlovca i odgovornih osoba koje su sudjelovale u sanaciji depnija Ilovac zasad nemaju nikakvih informacija već, kažu, očekuju, da Državno odvjetništvo odradi svoj posao.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest