Broj noćenja u porastu, zadržavanje turista u Karlovcu skromnih 1,6 dana

Broj noćenja u porastu, zadržavanje turista u Karlovcu skromnih 1,6
dana

Skromnih 1,6 dana koliko je dovoljno za odmor od puta prema Jadranu, prosjek je zadržavanja turista u gradu Karlovcu. Ovo je tek jedan od podataka Turističke zajednice grada Karlovca koja je danas na tiskovnoj konferenciji rezimirala proteklu turističku sezonu.

Unatoč tome što je Karlovac i dalje tek “svratište” veseli podatak da je 2010. ipak donijela nešto više gostiju nego prethodna 2009. Naime, ukupno je na karlovačkom području zabilježeno 27.901 noćenje što je za 15 posto više nego protekle godine. To je vjerojatno rezultat slabljenja recesije u zemljama EU koja se, za razliku od Hrvatske, uspješno oporavlja od posljedica globalnih ekonomskih potresa.  Očekivano, najveći broj noćenja ostvaren je u srpnju kad je u Karlovac pristiglo ukupno 3.746 turista koji su proveli 4.774 noći.

Zanimljivi su planovi Turističke zajednice vezani za poboljšanje turističke ponude u Turističkim informativnim centrima. Zaključeno je da je potrebna veća ponuda suvenira i specijaliziranih suvenira s prepoznatljivim pakiranjima, da treba povećati broj promotivnih materijala, kao i stalno zaposlen djelatnik u TIC-u.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest