Rakovčani potpisuju peticiju za dogradnju zida protiv buke

Rakovčani potpisuju peticiju za dogradnju zida protiv buke

Zid protiv buke koji je prije četiri godine sagrađen uz “brzu cestu” u gradskoj četvrti Rakovac nedovoljno je učinkovit, posebno za stanare koji stanuju na višim katovim zgrada koje se nalaze neposredno uz cestu. Ovo je, naime, tvrdnja članova Savjeta građana Rakovca koji su pokrenuli potpisivanje peticije da se navedeni “zid” dovede u funkciju koju je trebao imati odmah po gradnji, a to je zaštita od buke.

– Temeljem Zakona o zaštiti od buke te Pravilnika o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave, tražimo od poduzeća Hrvatske ceste d.o.o. provođenje mjerenja razine buke i uvođenje boljih mjera zaštite od buke na dijelu brze ceste D-1 koja prolazi kroz naselje Rakovac u Karlovcu, stoji u uvodu peticije koju je dosad, doznajemo, potpisalo nekoliko stotina građana.

Podsjetimo, zaštitni zid koji se proteže gotovo od benzinske pumpe u Smičiklasovoj do kraja Rakovca sagrađen je, po tvrdnjama investitora i gradskih otaca, po najnovijim standardima s posebnom zaštitom od buke i za više katove zgrada. Međutim, građani smatraju da to nije istina odnosno da se buka nije smanjila na razinu propisanu zakonom te da zid treba dograditi na način kako je to već učinjeno u nekim drugim gradovima, primjerice Rijeci.  Osim Hrvatskim cestama, kad završi potpisivanje dopis i peticija će biti upućeni gradonačelniku Damir Jeliću.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest