Zahuktala se kazališna sezona – predstave i za djecu i za odrasle

Zahuktala se kazališna sezona – predstave i za djecu i za odrasle

U drugoj polovici listopada očekuje nas solidan kazališni program, a posebno veseli velik broj dječjih predstava, što znači da projekt “Svako dijete četiri puta u kazalište” još uvijek živi, unatoč brojnim problemima. Podsjetimo, ovaj projekt osmišljen je kao možda i najbolji kazališni projekt za djecu u Hrvatskoj, a zbog svoje jedinstvenosti u Zorin dom je privlačio dječake i djevojčice i iz susjednih županija (Sisačko-moslavačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Zagrebačke). No, ugrožen je i krajnje upitan zbog potpunog nerazumijevanja gotovo svih županijskih, gradskih i općinskih struktura. Jedini koji je u potpunosti financijski podržao projekt je Grad Karlovac, a svi ostali imaju još malo vremena da se trgnu i omoguće mališanima iz svojih gradova i općina da i sljedeću godinu provedu uz kazalište i predstave.

No, barem do kraja 2010. godine projekt se nastavlja, a jesenski dio započeo je jučer i danas s četiri predstave “Put oko svijeta” Produkcije Z iz Splita.

U dvije srijede, 20. i 27. listopada, za malo starije osnovce i za srednjoškolce gostuje Vili Matula s predstavom Teatra Exit: “Munchhausen”. U četvrtak i petak, 21. i 22. listopada, pak, djeca i mladi moći će uživati u predstavi “Veliki svjetski teatar”, autora Pedra Calderona de Barce, a u izvedbi Enesa Kiševića i Jasmine Novljaković.

Nešto stariji ljubitelji kazališta (iako nipošto nije naodmet da povedete i djecu na večernje predstave), 26. listopada mogu pogledati vrlo hvaljenu predstavu Teatra Exit: “Balon”, a za kraj mjeseca, 28. listopada očekuje nas i prva ovosezonska premijera Dramskog studija, predstava “Mozak”.

Bit će i gostovanja – Gradsko kazalište Zorin dom i Teatar Kabare Tuzla s popularnom zajedničkom predstavom “Do viđenja u Budimpešti” gostuju u Sisku i Križevcima, a u Križevcima će zaigrati i Baletni studio Zorin doma s predstavom “Šuma striborova”.

Ugodan početak nove kazališne sezone, nadajmo se kako će se u istom stilu nastaviti i u narednim mjesecima.

Raspored predstava u Zorin domu do kraja mjeseca:

20.10. u 11.30 i 14 sati: Teatar Exit: MUNCHHAUSEN

21.10. u 10 i 12 sati: VELIKI SVJETSKI TEATAR

22.10. u 10 i 12 sati: VELIKI SVJETSKI TEATAR

26.10. u 20 sati: Teatar Exit: BALON

27.10. u 11.30 i 14 sati: Teatar Exit: MUNCHHAUSEN

28.10. u 20 sati: Dramski studio, premijera: MOZAK

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest