Denis Latin usporedio dugorešku gerijatriju s konc – logorom

Denis Latin usporedio dugorešku gerijatriju s konc – logorom

U večerašnjoj emisiji HTV-a “Latinica” urednik i voditelj Denis Latin usporedio je Specijalnu bolnicu za produženo liječenje iz Duge Rese s konc-logorom! Neposredni povod bio je prilog novinarke HTV-a Ane Jelinić iz kojeg se jasno vidjelo da je ekipi nacionalne televizije bio zabranjen ulaz u ovu ustanovu. I ne samo to, uz iskazanu visoku fobiju od novinara zamjenice ravnateljice Vesne Grgić i ponašanje kao da su pokucali na vrata njene privatne kuće, a ne javne ustanove, iz ustanove je pozvana i policija koja je na licu mjesta ispitala novinare HTV-a.

Kao što je u prilogu rečeno, dugogodišnja ravnateljica Herta Belobrajdić ponovno je ostala nevidljiva za javnost kao da je bolnica privatna tvrtka, a ne javna ustanova. Izjave iz bolnice nije bilo no zato su dva dugoreška “zviždača” Marija Perušić i Ivan Grgurić ponovno pred milijunskim auditorijem dobili priliku ponoviti svoje optužbe kako se u dugoreškoj “gerijatriji” događalo niz protupravnih radnji, koje je kasnije potvrdio i inspektorat HZZO-a, ali navodno u tome nije vidio nešto posebno alarmantno i samo naložio da se nepravilnosti isprave. U prilogu nije do kraja iskristalizirano poklapaju li se nalazi inspekcije HZZO-a s optužbama “zviždača”. Ako da, onda je ono što se događalo u dugoreškoj bolnici sve samo ne bezazleno nepridržavanje propisa, već teški kriminal.

Inače, u emisiji koja se bavila ljudima koji u Hrvatskoj imaju hrabrosti javno progovoriti o korupciji i ostalom kriminalu u javnim poduzećima, zaključeno je kako se zasad elite samo kunu u to kako su “zviždači” važna poluga u borbi protiv korupcije. U stvarnosti oni budu degradirani na poslu ili dobivaju otkaze, izloženi su šikaniranju, pa i sudskim tužbama. Umjesto da se institucije pravne države pozabave njihovim tvrdnjama o kriminalnim radnjama, “zviždači” su zapravo izloženi tužbama onih koje su prokazali kao potencijalne kriminalce. I protiv Marije Perušić i Ivana Grgurića koji su iznijeli niz optužbi za navodno kršenje zakona u dugoreškoj Specijalnoj bolnici za produženo liječenje vode se postupci na Općinskom sudu u Karlovcu o kojima smo izvještavali.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest