Grad nakon deset godina “ilegale” zatvorio most koji spaja Hrnetić i Veliku Jelsu

Grad nakon deset godina “ilegale” zatvorio most koji spaja Hrnetić
i Veliku Jelsu

Grad Karlovac zabranio je upotrebu i promet preko mosta na Kupi koji spaja naselja Hrnetić i Veliku Jelsu zbog sprječavanja mogućih nesretnih slučajeva, objavljeno je iz Ureda gradonačelnika. Zanimljivo je da ovaj objekt niti deset godina od pompoznog otvorenja na kojem su uz tadašnjeg gradonačelnika Branka Vukelića bili svi, političari, razdragani mještani pa čak i crkveni velikodostojnici, još uvijek nema građevinsku dozvolu. Da je ovako nešto moguće danas je u prilično nejasnom priopćenju potvrdila i glasnogovornica Grada Andreja Barberić. – Nakon što je informacija o zatvaranju mosta objavljena u medijima Grad Karlovac dobio je informaciju da postoji određena dokumentacija za most, a koja nije zaprimljena u Gradu.

Trenutno radimo na prikupljanju dokumentacije koju će stručne službe Grada pregledati kako bi se utvrdila valjanost dokumentacije s postojećim Zakonima, a paralelno slažemo tim stručnih osoba koji će izaći na teren te dati stručno mišljenje o stanju mosta i budućim koracima za eventualnu sanaciju. Još jednom naglašavamo da je most zatvoren za promet isključivo radi sigurnosti osoba te se intenzivno radi na rješavanju navedenog problema, stoji u priopćenju.

U cijeloj priči zanimljiv je detalj da je, uz Grad Karlovac, investitor i Župa Hrnetić. Crkva je na ovaj način, prodajom zemljišta za proširenje groblja Gradu Karlovcu, ovaj projekt pomogla s oko pola milijuna kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest