SDP-ovci tvrde da je most siguran, sve ostalo je propust Grada

SDP-ovci tvrde da je most siguran, sve ostalo je propust Grada

Zašto je most koji spaja Hrnetić i Veliku Jelsu zatvoren? Zašto Grad Karlovac u prošlih deset godina nije preuzeo brigu nad ovim objektom i postao njegovim vlasnikom? Ovo su, naime, tek neka pitanja koja su postavili karlovački SDP-ovci gradskoj vlasti, ali i mještani ovih naselja uz Kupu koji su prije nekoliko dana ostali zgroženi kad je gradskom uredbom zatvoren most. Kako je rekao predsjednik gradskog SDP-a Josip Benčić, ovo je još jedan primjer neefikasnosti i šutnje administracije koja je upropastila jednu dobru ideju i dobar projekt važan za širu zajednicu.

Most je, podsjetimo, 2000. godine izgradila Hrvatska vojska po projektu starom više desetljeća odobrenom od Instituta građevinarstva u Beogradu a koji je za mostogradnju koristila bivša JNA. Iako su ga prije deset godina s ushićenjem i na zadovoljstvo mještana otvarali tadašnji gradonačelnik Branko Vukelić pa čak i crkveni velikodostojnici, cijelo desetljeće nije bilo dovoljno da se za ovaj objekt ishoduje građevinska dozvola. Kako je rekao Anton Vlašić koji je kao načelnik inženjerstva HV-a gradio most, od 30 istih mostova sagrađenih u Hrvatskoj ovaj hrnetićki je u najboljem stanju i potrebne su mu tek manji zahvati na održavanju. Njegova sigurnost, tvrdi Vlašić, nije upitna.

– Gradonačelniku predlažemo da Grad preuzme most od Župe Sv. Martin koja je pomogla njegovu gradnju, da osposobi gornji sloj mosta izmjenom podnica, da se pod hitno skinu zapreke prijelaza i postave nove koje će nosivost mosta ograničiti na 30 tona, regulirati razmak vozila i brzinu kretanja, rekao je Vlašić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest