Kriza u svim segmentima: Revitalizacija Zvijezde tek kad dođu “bolja vremena”

Kriza u svim segmentima: Revitalizacija Zvijezde tek kad dođu
“bolja vremena”

Radićeva ulica od 2007. godine nije primarna u Zvijezdi, a pogotovo otkad je kriza. Kada dođu bolja vremena isto neće biti prva na redu za obnovu jer ona dijeli živi dio Zvijezde od onog kojeg tek treba podići. Ovo je, naime, i dalje čvrst stav gradskih vlasti o načinu na koji treba krenuti u revitalizaciju karlovačke povijesne Zvijezde. Zapušteni gradski centar u gradu – dobitniku “Zelenog cvijeta” za najuređeniji kontinentalni grad u zemlji bolna je rana svim građanima ali i turističkim djelatnicima koji “mole Boga” da ih turisti ne priupitaju zašto Karlovac i petnaest godina nakon rata može poslužiti kao kulisa za snimanje ratnih filmova.

Po riječima glasnogovornice Grada Andreje Barberić, na projektu revitalizacije Zvijezde djeluje paralelno nekoliko timova, a trenutno fizički nema vidljivih pomaka, osim fasada koje se kontinuirano uređuju i izgradnje Žitne kuće. Sve za to je kriva, naravno, kriza.

– Makroekonomska kriza je usporila ulaganja potencijalnih investitora. Iz istog razloga trenutno nema ulagača koji bi oplemenili zgradu Oružane, bez obzira hoće li to biti prodaja ili partnerstvo s Gradom, stoji u dopisu iz Grada. Idejno rješenje za Trg bana Jelačića izradili su izvanredni stručnjaci i ono se iznimno svidjelo Karlovčanima. Za svaku realizaciju potrebni su investitori koji se, rekli smo, ne naziru zbog krize. Zgradu velike vojarne koja dominira gradskom jezgrom Grad je još prije više od dvije godine prodao Karlovačkoj banci. Na taj način se riješio velike muke, a vjerojatno i budući investitor čeka bolja vremena da pokrene uređenje ovog ogromnog objekta.

Jedan od objekata koji je od velike važnosti u revitalizaciji karlovačke Zvijezde je napušteni hotel Central. Hotel je u suvlasništvu Grada i tvrtke Korana d. d. i trenutno zainteresiranih za taj projekt u kojem je Grad čak, napominje Barberić, voljan riješiti se svog dijela vlasništva samo kako bi se projekt pokrenuo. Zadnji razgovori vođeni za  hotel ili starački dom u ovom prostoru su završili na studiji isplativosti koja je potencijalnom investitoru pokazala da je projekt – neisplativ.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest