Inovatoru Kuniću nepoznati psihopat ubio jednog psa, a drugog teško ranio

Inovatoru Kuniću nepoznati psihopat ubio jednog psa, a drugog teško
ranio

Psihopat naoružan lovačkom puškom sačmaricom ubio je dvogodišnju kujicu posavskog goniča Salmu te je ostavio mrtvu na cesti, dok je jednogodišnjeg Lira teško ranio. Pokolj pasa  dogodio se u Zagorju kod Krnjaka na imanju poznatog inovatora Petra Kunića još u četvrtak. Kako nam je ispričao uznemireni vlasnik, ne može prežaliti lovačkog psa koji je dobio velik broj nagrada dok mu sad najveća briga da se oporavi Lir ali i skrbi za dva mala štenca koji su ostali bez majke.

– Otišao sam od kuće na jedan dan i kad sam se vratio prizor je bio strašan. Moja kujica je mrtva ležala na cesti a pas teško ranjen ispred kuće. Ne znam tko bi mogao ovako nešto učiniti, ispričao nam je Kunić. Pretpostavlja da je netko želio iskoristiti što ga nema kod kuće pa ukrasti rasne i vrlo vrijedne lovačke pse, najvjerojatnije štenad.

– Siguran sam da je netko došao do njihove kućice s tom namjerom jer je prostor bio otvoren. Znači netko ih je pustio a kad su psi postali slobodni na red je došao luđak sa sačmaricom, kaže Kunić. Sumnja da se radi o dvije različite osobe, kradljivcu pasa kojeg je verojatno Salma otjerala i naoružanoj osobi koja je naknadno vidjevši da psi lutaju krenula u ubijanje. Ubijeni posavski gonič bio je izuzetno vrijedan za lov na divlje svinje. Njezina kvaliteta bila je u tome što u lovu nije “naganjala” srne što lovci itekako znaju cijeniti pa je ovaj pas mogao dostići i cijenu od 40 do 50 tisuća kuna.

– Ovo je tragedija. Sve sam prijavio policiji, nadam se da će uspjeti pronaći počinitelja. Trebalo bi prikupiti ostatke životinje i valjda preko sačme utvrditi što se dogodilo, nastavio je vlasnik karlovačkoj široj javnosti poznat kao uspješan inovator.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest