Jelić najavio izmjene GUP-a bez ceste u arboretumu i nebodera na Gazi

Jelić najavio izmjene GUP-a bez ceste u arboretumu i nebodera na
Gazi

Iz zelenog Karlovca, dobitnika Zelenog cvijeta mogu najaviti nove aktivnosti. Prva će biti neke izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) koje ne mogu ići, a to je izgradnja ceste kroz arboretum Šumarske škole, kao i izgradnja nebodera u Gažanskom polju, rekao je danas gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i tako na na najbolji mogući način, kratko i jasno otklonio nedoumice oko najavljenih projekata koji su proteklih dana digli na noge cjelokupnu karlovačku javnost, a posebno eko-aktiviste. Na izgradnju prometnice koja bi uništila arboretum upozorili su učenici i djelatnici Šumarske škole i apelirali na gradonačelnika da utječe na spas jednog od parkova po kojima je Karlovac poznat a koji su svakako doprinjeli da ove godine po prvi put dobije veliko priznanje – Zeleni cvijet za najuređeniji grad kontinentalne Hrvatske.

Karlovac ima razloga za trostruko slavlje. Naime, osim Zelenog cvijeta dobitnik je i trećeg mjesta u ocjenjivanju za “Turistički cvijet” dok je Hotel “Korana – Srakovčić” po četvrti put proglašen najboljim malim obiteljskim hotelom na hrvatskom kontinentu.

– Da bi Karlovac ovo ostvario uloženi su veliki napori. Nagrade nisu same sebi cilj ali ukazuju na visoku kvalitetu življenja što je pomoć da postanemo prepoznatljivi, dodala je dogradonačelnica Marina Kolaković koja je također prisustvovala dodjeli nagrada na “Danima hrvatskog turizma” u Rovinju. Kako dodaje, ovo je zasluga svih građana i građanki, radnika “Zelenila”, “Čistoće”, turističkih djelatnika ali i gospodarstvenicima koji su poslušali zamolbu da urede prilaze svojim prostorima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest