Turković SDP-ovoj vijećnici na pitanje o pozajmici: Jeste li u grču zbog velikog tereta partije

Turković SDP-ovoj vijećnici na pitanje o pozajmici: Jeste li u grču
zbog velikog tereta partije

Marina Novaković, potpredsjednica Gradskog vijeća iz redova SDP-a, na današnoj sjednici upitala je direktora “Zelenila” Stjepana Turkovića o detaljima ugovora koje ovo poduzeće ima s NK Karlovcem o posudbi 100 tisuća kuna, o čemu smo jutros već pisali. On je i pred vijećnicima potvrdio pozajmicu objasnivši kako će Klub platiti novac s kamatama, i to za kašnjenje u povratu ugovorenom za 15. kolovoza.

– “Zelenilo” ima odluku svojeg Nadzornog odbora prema kojoj može jedan posto bruto prihoda godišnje dati NK Karlovcu, rekao je Turković napomenuvši kako je ponosan što može pomagati tako uspješan kolektiv te da će to raditi i ubuduće, na što se prolomio pljesak njegovih stranačkih kolega.  Zanimljivo, predsjednik Nadzornog odbora “Zelenila”  koje je blagoslovilo odluku o pozajmici, što je i napomenula Novaković, upravo je Zoran Sabljarić, predsjednik NK Karlovca i Turkovićev stranački kolega.

Direktor Turković “spustio je” potpredsjednici Novaković da pitanja postavlja u grču, upitavši “je li teret partije tako velik”, spominjući i saborsku zastupnicu Milanku Opačić koja, kako se moglo naslutiti iz njegove opaske, “pritišće” karlovačke SDP-ovce.

O ovom slučaju oglasio se i gradonačelnik Damir Jelić. On je, međutim, samo ustvrdio da kad bi gradska poduzeća mogla tako davati novce, svi bi bili puno bogatiji. SDP je zatražio dokaz o vraćanju duga.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest