IKEA dolazi u Karlovačku županiju, u Plaškom će graditi tvornicu iverice

IKEA dolazi u Karlovačku županiju, u Plaškom će graditi tvornicu
iverice

Švedski div IKEA mogao bi doći u Karlovačku županiju, no ne kroz gradnju još jednog trgovačkog centra, već kroz tvornicu u kojoj bi se proizvodila iverica za namještaj, piše riječki Novi list.  U pitanju je projekt tvrtke »Swedspan«, jedne od članica IKEA Grupe, koja na ovom prostoru planira graditi tvornicu iverice. Za to joj je potreban ogroman prostor površine čak 25 hektara, u kojem bi bila izgrađena tvornica što bi već u prvoj fazi zaposlila između 150 i 200 ljudi te godišnje proizvodio milijun kubika iverice. U drugoj fazi, pak, »Swedspan« kani započeti i s proizvodnjom i sklapanjem kompletnog namještaja.

Novi list doznaje kako je tvrtka u vlasništvu švedskog koncerna prilično “zagrizla” za jednu lokaciju na području Plaškog. Riječ je o bivšoj tvornici celuloze u tom mjestu, koja otprilike zadovoljava površinom. Druga varijanta o kojoj razmišljaju Šveđani je Slovenija, a konačna odluka o odabranoj lokaciji trebala bi biti poznata u idućih nekoliko tjedana.

Da se ne radi o trgovačkom centru, kakve švedski proizvođač namještaja otvara u Rugvici i u Dalmaciji, jučer nam je potvrdio glasnogovornik IKEA Centra Hrvatska Igor Štefanac.

– Trgovački centar IKEA-e u Karlovačkoj županiji sigurno neće biti građen, ali ulaganje jedne od članica Ikea Grupe je moguće, izjavio je za naš Štefanac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest