Grad ugodnog parkiranja: Benko predložio da Trg b. Jelačića postane parking

Grad ugodnog parkiranja: Benko predložio da Trg b. Jelačića postane
parking

Srce karlovačke povijesne Zvijezde, Trg bana Josipa Jelačića sa svojom prepoznatljivom fontanom u središtu za nezavisnog vijećnika Vladimira Benka trebalo bi postati – još jedno gradsko parkiralište.

Ovu je, po mnogima, apsolutno neprihvatljivu i za grad koji je  dobitnik “Zelenog cvijeta”, možda i suludu ideju Benko predložio karlovačkom Gradskom vijeću a kako bi se, po njemu, konačno riješio problem kroničnog nedostatka parkirališnog prostora u centru grada.

Benko je, naime,  “mrtav – hladan” obrazložio da Trg bana Jelačića po ničemu nije više vrijedan nego obližnji Strossmayerov trg koji krasi prostor ispred gradske vijećnice a koji je pretvoren u parkiralište. Jednu devastaciju urbanog prostora karlovačke povijesne Zvijezde Benko je “legalizirao” pozvavši na još veću “herezu” – pretvaranje “srca grada” u parking. Predložio je da se parking na trgu naplaćuje, a da novac bude utrošen u projekt revitalizacije Zvijezde.

Borac za parkirališni prostor - Vlado Benko

Nakon što je bivši gorljivi HSS-ovac, a sada zamjenik nezavisne vijećnice Jasne Plevnik u karlovačkom Gradskom vijeću sve svoje vijećničke kapacitete preusmjerio u misiju pretvaranja Karlovca u grad ugodnog parkirališnog prostora, ostaje pitanje koja je zaista strategija buduće revitalizacije karlovačke Zvijezde.

Podsjetimo, Benko je nedavno izazvao revolt stanara vlastite ulice jer je dozvao koncesionara za naplatu parkinga kako bi stanarima “osigurao parkirališni prostor”. Rezultat je bila peticija nezadovoljnika o čemu smo izviještavali.

Ako prometni stručnjaci ikad uzmu u razmatranje Benkovu ideju, možemo sugerirati kako bi se parkiranje na Trgu bana Jelačića učinilo još efikasnijim. Neka se se oko fontane napravi mali kružni tok…

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest