Dnevna karta za parkiranje u Karlovcu skuplja nego da se pojedinačno plaća svaki sat

Dnevna karta za parkiranje u Karlovcu skuplja nego da se
pojedinačno plaća svaki sat

Ako na karlovačkim parkiralištima platite dnevnu kartu skuplje ćete proći nego da svaki sat tijekom dana dolazite i ubacujute novčiće ili, još jednostavnije, putem mobitela obnavljate račun za parkiranje.

Naš čitatelj Damir poslao nam je fotografiju znaka sa zanimljivom obavijesti na novom parkiralištu na Mažuranićevoj obali iza “Tekstilke”, a kakvi se nalaze i na drugim gradskim parkiralištem pod koncesijom “Parkinga”.

– Naplata parkiranja je radnim danom od 06-20 sati što je sve zajedno 14 sati za naplatu. Ako prvi sat košta 5 kuna a svaki sljedeći 6,  to bi za cijeli dan bilo točno 83 kune, primjetio je naš čitatelj.

Kako kaže, zanima ga odakle su u “Parkingu” došli do cifre od 100 kuna za dnevnu kartu i pita se tko tu koga vara? – Zar u ovom gradu i u ovoj državi ne postoji nikakva služba ni zakon koji bi branio odnosno štitio svoje građane od zloupotrebe i iskorištavanja ljudi od strane monopolista, u ovom slučaju tvrtke koja upravlja gradskim parkiralištima. Opravdanje u stilu “to je za 24 sata” nikako ne prolazi, zaključio je naš čitatelj jer naplata parkiranja, što je i navedeno na znaku postoji samo od 6 do 20 radnim danom i subotom od 6 do 14, dok parkiralište nije čuvano.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest