Radnici srušili ogradu na mostu preko Dretulje i… otišli

Radnici srušili ogradu na mostu preko Dretulje i… otišli

Poduzeće Dalekovod i talijanska tvrka Ghizzoni koji partnerski izvode radove na magistralnom plinovodu, dionici Josipdol-Gospić, čini se, nisu izvukli pouku iz loše izvedenih, odnosno završenih radova na HE Lešće, što je dvoje ljudi platilo svojim životima, jer su i sami iza sebe ostavili opasnu prometnicu.

U mjestu Lapat nedaleko Plaškog srušili su ogradu na mostu preko rijeke Dretulje kako bi na drugu obalu mogli prevesti svoje buldožere, što im je bez intervencija u most bilo nemoguće.

Ogradu na desnoj strani mosta u dužini od oko 20 metara potpuno su uklonili, dok se ograda na drugoj strani još drži, ali je svinuta.

– Neka se netko tko ne poznaje situaciju zaleti preko mosta više nema ograde koja će ga zadržati da ne sleti u rijeku i dogodit će se novi slučaj stradavanja kao u jezeru HE Lešće. Razumijem potrebu izvođača radova da si prilagode teren za strojeve, ali nakon obavljena posla trebali su je vratiti u prvobitno stanje.

– Oni su se samo pokupili i nikome ništa – ispričao nam je ogorčeni mještanin.

Osim mosta, radnici su poprilično uništili lokalnu prometnu infrastrukturu, a ništa ni od toga još nije sanirano. Radovi na sustavu plinovoda od Josipdola do Gospića vrijedni su gotovo 28 milijuna eura.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest