Sjeli EU novci: Veleučilište može početi s opremanjem milijun eura vrijednog laboratorija

Sjeli EU novci: Veleučilište može početi s opremanjem milijun eura
vrijednog laboratorija
Ponosan na novi projekt -dekan Wasserbauer

Karlovačko Veleučilište može krenuti s milijun eura vrijednim projektom uređenja strojarskog laboratorija kojeg Europska unija financira bespovratnim sredstvima u programu IPA. Kako je najavio dekan Branko Wasserbauer, ovo je nastavak projekta Veleučilišta i Tehničke škole Karlovac uz partnerstvo University of the West England iz Bristola.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da je Europska unija odobrila značajan projekt za naše Veleučilište ali i za Karlovac. Prije desetak dana potpisan je ugovor vrijedan milijun i 40 tisuća eura od čega je EU dala 736 tisuća eura bespovratnih  sredstava, Ministarstvo osiguralo 260 tisuća a 44 tisuće iz vlastitih ulaganja Veleučilišta. Novi laboratorij bit će smješten u dvorišnoj zgradi budućeg Studentskog doma, odnosno u kompleksu bivše vojarne.

– Dobivenim sredstvima ćemo urediti i opremiti strojarski laboratorij opremom visoke tehološke razine i educiranim kadrom, a prema potrebama i u dogovoru s karlovačkom industrijom, kazao je Wasserbauer dodavši kako je projekt i nastao u suradnji s gospodarstvenicima i njihovim potrebama. Osim uređenja zgrade koja će koštati oko 114 tisuća eura, najveći dio, čak 642 tisuće eura bit će uloženo u high – tech opremu ali i za zapošljavanje i stručno osposobljavanje kadrova za rad u laboratoriju.

– Ovim projektom Veleučilište stvara logističku podršku malim i srednjim poduzetnicima u segmentu strojarstva ali će biti i bitan za razvoj većeg broja tvrtki, dodao je Wasserbauer.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest