Na listi poslodavaca koji ne isplaćuju plaće nalazi se i karlovački “Autotransport”

Na listi poslodavaca koji ne isplaćuju plaće nalazi se i karlovački
“Autotransport”

Tjednik Globus objavio je u svojem današnjem broju listu srednjih i velikih hrvatskih kompanija, koje svojim radnicima ne isplaćuju plaću. Povjerljivi popis zasad broji 36 tvrtki čijih ukupno osam tisuća radnika mjesecima radi bez plaće, a napravljen je u suradnji s Hrvatskom udrugom sindikata, Nezavisnim sindikatom, Maticom hrvatskih sindikata i Savezom samostalnih sindikata Hrvatske.

Na neslavnoj listi našla se i jedna karlovačka tvrtka. Radi se o “Autotransportu” koji se već dulje vrijeme nalazi u teškoćama, a radnicima je trenutno dužan dvije plaće. Stjepan Lisičak iz Sindikata prometa u tekstu navodi kako je 191 “Autotransportov” radnik zasad pristao dobrovoljno kreditirati svoju tvrtku.

– Radnici nisu dobili dvije plaće. Donijeli su odluku da neće zahtijevati te plaće, ako tvrtka sada nastavi s redovitom isplatom. Te zaostale plaće očekuju da im se isplati tek kada tvrtka opet stane na noge, izjavio je Lisičak za Globus.

Na listi tvrtki koje radnicima ne plaćaju plaću li doprinose nalaze se mnoga poznata imena poput Industrogradnje, INGRA gradnje, Dalmacijavina i Željezare Split.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest