Za pokušaj ubojstva nasilnog brata vilama – godina dana zatvora

Za pokušaj ubojstva nasilnog brata vilama – godina dana zatvora

U ponovljenom suđenju na Županijskom sudu u Karlovcu, 69-godišnji Franjo Capan iz Tounja danas je  nepravomoćno osuđen na istovjetnu kaznu zbog pokušaja ubojstva vlastitog brata Nikole – godinu dana zatvora.

Krvavi sukob u kojem je vremešni Franjo vilama izbo brata s kojim je dijelio zajednički krov roditeljskog doma dogodio se još u svibnju 2005. godine. Kako je tijekom svih postupaka tvrdio okrivljenik, mlađi brat ga je godinama zlostavljao i tukao, pa je zbog teških ozljeda koje mu je nanosio više puta bio u bolnici. No 3. svibnja je Franjo bio taj koji je nanosio bol. Kad je Nikola prišao starijem bratu i napao ga vilama, Franjo je uzeo duže vile i počeo ga ubadati te mu je nanio prijelom slijepoočne kosti i zatiljka, kao i više uboda po tijelu. Franjo je, uvijevši što je učinio, odmah pozvao hitnu pomoć pa je zahvaljujući brzoj intervenciji Nikola Capan preživio.

Kako je u obrazloženju presude rekao sudac Ante Ujević, godina dana zatvora je najmanja moguća kazna za ovo kazneno djelo. U obzir je uzeto višegodišnje maltretiranje kao i novi nasrtaj brata na brata u kojem se jedan obranio ali pritom prekoračio nužnu obranu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest