Žive kraj poštanskog ureda, ali po poštu moraju u Vukmanićki Cerovac

Žive kraj poštanskog ureda, ali po poštu moraju u Vukmanićki
Cerovac

Mještani desetak sela na širem skakavačkom području – a riječ je o Gornjoj i Donjoj Trebinji, Slunjskim Moravcima, Udbinji, Ivanković Selu, Ivošević Selu, Klipinom Brdu, Utinji i Manjerovićima – od 1. studenog više poštu ne mogu podizati u svojem matičnom poštanskom uredu u Skakavcu.

Po mirovine, dječje doplatke i poštanske pošiljke moraju ići u poštanski ured u desetak kilometara udaljeni Vukmanićki Cerovac,  kamo su administrativno poslani nakon reorganizacije dostavnih područja Hrvatske pošte.

– Ovo je sramota što su nam napravili. Moja kuća na adresi Gornja Trebinja 107 nalazi se odmah uz poštanski ured u Skakavcu. No ja više po mirovinu ne mogu u njega, već moram ići u Vukmanićki Cerovac, prepričava Dušan Krivokuća suludu situaciju u kojoj se našao.

Stanovništvo sela “pogođenih” reorganizacijom mahom je starije i ne posjeduje vlastite automobile. To znači da bi do Vukmanićkog Cerovca trebali autobusom. A direktne linije do tamo nemaju.

– Moramo prvo ići jednim autobusom u Karlovac 10 kilometara. Onda iz Karlovca u Vukmanićki Cerovac drugim još deset, pa se vratiti natrag u Karlovac i onda iz njega kući četvrtim autobusom. Pa tko je ovdje lud – kažu mještani koji su nedavno Gradu Karlovcu predali peticiju sa 120 potpisa, kojom traže da se stvari vrate na staro.

Navode i kako će ponovno morati mijenjati dokumente, jer više ne spadaju pod poštanski broj 47212, već pod 47241.

– Sve je to maslo ministra Branka Vukelića, koji od Vukmanićkog Cerovca želi napraviti gradsku četvrt. Zato je tamo i otvoren poštanski ured, u koji se sada želi gurnuti i nas – zaključuje Ivica Šimatić, koji je toliko ogorčen ponašanjem vlasti da najavljuje kako će na skakavačkom području osnovati prvi ogranak oporbenog SDP-a.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest