Vozač Nissana koji se utrkivao s Čolakom ispitan pa pušten

Vozač Nissana koji se utrkivao s Čolakom ispitan pa pušten

Vozač Nissana koji je sudjelovao u prometnoj nesreći prošlog petka nedaleko Bosiljeva, 33-godišnji Dalibor Opačak, uhićen je i priveden u PP Duga Resa, gdje se nad njime obavlja kriminalističko istraživanje, potvrdila je za KAportal  glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić, dok je pušten nakon ispitivanja.

On je za sada osumnjičen za kazneno djelo izazivanja prometne neseće, no još se ne zna kako će završiti kriminalističko istraživanje, odnosno za koje bi djela eventualno mogao biti prijavljen. Nesporno je da je prije nego je s autoceste sletio njegov prijatelj Marin Čolak u Ferrariju došlo do kontakta između dva automobila. Policije je u svojem priopćenju dan nakon nesreće izvjestila da je nesreću prouzročio vozač Ferrarija koji je, pokušavajući prestići Nissan, udario u njegov prednji lijevi dio, izgubio kontrolu nad vozilom, te sletio s autoceste.

Možda su za privođenje Opačka bile ključne nadzorne kamere s autoceste. Posljednji snimak prije nesreće zabilježio je kilometar njihove vožnje brze 200 km/h. U kadar prvi ulazi Ferrari, što znači da ga u međuvremenu pretiče Nissan, jer je vozač Ferrarija pokušao prestići Nissana u trenutku nesreće. Da li je ovo dovoljan dokaz da su se vlasnici brzih automobila utrkivali autocestom, pokazat će se tijekom istrage.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest