Hodak: Ovo je smišljena provokacija uoči obljetnice okupacije Saborskog

Hodak: Ovo je smišljena provokacija uoči obljetnice okupacije
Saborskog

– Ovo je provokacija na lokalnoj i široj razini između Hrvata i Srba ali definitivno uznemiravanje opće i šire javnosti s obzirom da je na sutrašnji dan, dan okupacije Saborskog, rekao je za KAportal kod oskvrnutog spomenika Luka Hodak, a koji je u ratu bio zapovjednik obrane Saborskog a kasnije puno poznatiji po “slučaju bunika”.

Kako kaže Hodak koji je za ovu priliku došao u zanimljivom “šamanskom” outfitu, ova “provokacija je smišljena da se uznemire duhovi u vrijeme ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju i snošljivosti hrvatskog nacionalnog bića”. Hodak, naime, sumnja da su ovo napravili lokalni Hrvati  i da je to politička provokacija. Dodao je, da je cilj pojedinaca da se na području Saborskog zavadi hrvatsko i srpsko stanovništvo koje već godinama žive u mirnom suživotu.

Podsjetimo, Luka Hodak je nakon poznatog slučaja smrtnog stradavanja Ratka Barića od bunike koju je on pripravio osuđen na dvije godine uvjetno, dok je na zadnjim lokalnim izborima, a nakon što je izbačen iz HDZ-a izgubio vlast od HSS-a. Sada je nezavisni vijećnik Općinskog vijeća Saborskog.

KAportal.hr

POGLEDAJTE VIDEO:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest