“Panda” Iva Požega kvalificirala se za Svjetsko taekwondo prvenstvo

U Novskoj održan je drugi kriterijski turnir za juniore Bljesak 1995. koji je okupio 342 natjecatelja. TKD Banija Pandas je nastupila s dvije tekvondašice i obje su osvojile zlatne medalje.

Iva Požega (+68 kg) uspjela se kvalificirati na Svjetsko taekwondo prvenstvo koje će se održati krajem godine u Kanadi. Ona je na dva kvalifikacijska turnira bila najbolja u svojoj kategoriji i bodovno neuhvatljiva ostalim protivnicama u kategoriji. Poradi pobjede na prvom turniru bila je nositeljica te se u dvije pobjede (12:3, 12:0) upisala na listi putnika za SP. Preostalo je još nastupiti na državnom prvenstvu kao trećem kvalifikacijskom turnira, ali to joj ništa neće mijenjati na bodovnoj listi tako da je već nakon ovog drugog kriterijskog turnira osigurala SP.

Drugo zlato ka “pande” osvojila je kadetkinja Veronika Biličić (-51 kg) koja je u prvoj borbi za odlazak na Europsko prvenstvo pobijedila najbolju tekvondašicu u svojoj kategoriji. Preostala su joj još dva kvalifikacijska turnira u ovom mjesecu. Europsko kadetsko taekwondo prvenstvo održava se u Rumunjskoj.

Tri 1., jedno 2. i četiri 3. mjesta za “pande” na turniru u Zagrebu

TKD Banija Pandas nastupio je u Zagrebu na tradicionalnom taekwondo turniru Čigra Open i Čigra limač kup. Nastupilo je 624 natjecatelja, iz 54 kluba, iz 4 države. Karlovački klub nastupio je s 15 natjecatelja te je u ukupnom poretku mlađih kadeta i kadetkinja (A+B) zauzeo 4. mjesto, u muškom poretku mlađih kadeta zauzeo je 3. mjesto, a Petar Fičko bio je najbolji natjecatelj u sveukupnom poretku mlađih kadeta A.

Ostvareni su sljedeći rezultati:

1. mjesto Petar Fičko (MKAD-A-M-36kg) (9:2/4:0) 1. mjesto Oscar Kovačić (MKAD-B-M-36kg) (7:5/7:3) 1. mjesto Leona Grubiša (MKAD-B-Ž-30kg) (12:0/14:1/6:5 zb) 2. mjesto Mona Petrić (KAD-Ž-47kg) (10:0/2:1 zb/0:5) 3. mjesto Gabrijela Fehervari (KAD-Ž-33kg) (3:0/1:2) 3. mjesto Aleksandra Macut (MKAD-Ž-39kg) (12:0/1:5) 3. mjesto Adriano Qeta (MKAD-A-M-33kg) (2:4) 3. mjesto Jan Mašinović (MKAD-B-M+51kg)

Bez plasmana su ostali: Lucija Hrebac, Mia Šnajder, Vito Petrić, Chiara Čumorić, Leon Katušin, Nikolina Hrebac i Lirijana Jakšić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest