Karlovac u subotu domaćin 21. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Karlovac u subotu domaćin 21. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Naš grad tijekom subote je domaćin još jednog velikog plesnog događaja. Plesači su ove godine doista uspješno progurali grad na četiri rijeke u prvi plan po pozitivnim stvarima i zaslužuju još jednu čestitku za sav trud i volju koju su pokazali. Zahvaljujući Promenada klubu i masovnim plesovima na Korzu, brzoj cesti i Trgu bana Jelačića grad se u veselom i rasplesanom obličju prikazao u izravnim prijenosima na nacionalnim dnevnicima, Studio 23 osvojio je nekoliko odličja na svjetskom World Dance Masters natjecanju, a Plesni klub Tango već je tradiocionalni domaćim međunarodnih turnira u latino plesovima.

U subotu će, pak, Karlovac još jednom biti hrvatsko središte plesa i to u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti Karlovačke županije, te uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH. U Domu OS RH Zrinski posjetitelji će u okviru “21. susreta hrvatskih plesnih ansambala” moći vidjeti čak 42 plesne točke u dva termina, a u izvedbi 24 hrvatska i tri slovenska plesna ansambla. Jutarnji program počinje u 11 sati, a nastupaju plesni ansambli iz Zagreba, Pule, Rijeke, Osijeka, Varaždina, Koprivnice, Čakovca, Virovitice, Požege, Pleternice, Pakraca, Pazina, Lipika i gosti iz Slovenije – dva ljubljanska i jedan celjski ansambl.

U 13.30 otvorenje izložbe “10 godina plesne radionice Ilijane Lončar” autora Mislava Bošnjaka uz projekciju dokumentarnog filma Daria Haka o toj plesnoj radionici.

Drugi dio plesnog programa počinje u 15.30 sati, a posjetitelji će moći uživati u plesovima ansambala iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Pule, Požege, Siska, Nove Gradiške, Ludbrega i, naravno, Karlovca. Naš grad s dvije koreografije predstavlja Studio 23. Odmah na otvaranju poslijepodnevnog programa, kao prvi, Studio 23 nastupa s koreografijom Ivane Rumenović “Kraljevstvo luda”, na glazbu iz filma Moulen Rouge, a kao osma točka poslijepodnevnog programa na redu je koreografija Vere Mitrović Vrbanac “Ples za ples” na glazbu Gorana Ilića.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest