Hit predstava Teatra Exit “Kauboji” sutra i preksutra u Zorin domu

Hit predstava Teatra Exit “Kauboji” sutra i preksutra u Zorin domu

U proljeće su ih spriječile ozljede i bolesti, no oporavljeni kauboji ipak dolaze na daske Gradskog kazališta Zorin dom. Naravno, riječ je o hit predstavi Teatra Exit “Kauboji”, koju ljubitelji kazališta sutra i preksutra (ponedjeljak i utorak) mogu pogledati u karlovačkom kazalištu.

Riječ je doista o jednoj od ponajboljih hrvatskih predstava u posljednje vrijeme, o čemu svjedoče i nagrade – “Kauboji” su proglašeni najboljom predstavom na Danima hrvatskog glumišta, Danima satire, Marulićevim danima, Teatar Festu u Banjaluci, Gavellinim večerima, a dobili su i posebnu plaketu grada Zagreba. Niz nagrada za ovu predstavu osvojio je i redatelj Saša Anočić, kao i glumački ansambl, prvenstveno Živko Anočić i Rakan Rushaidat.

Predstava ima manire klasičnog mjuzikla, a govori o skupini glumaca okupljenih s namjerom da naprave kaubojsku predstavu. Svi ti akteri (uglavnom gubitnici) tijekom rada na predstavi razvijaju svoje životne priče utječući neminovno jedni na druge; svi se polako hvataju za predstavu i shvaćaju je kao borbu sa samim sobom te ujedno gledaju na nju kao na priliku života. Ne u egzistencijalnom smislu, već kao svoju životnu metaforu: pobijediti život, biti iznad svakodnevnog preživljavanja, tj. možda prvi puta u životu doći do kraja i to kao pobjednik. A pobjeda je sama predstava.

Obje predstave počinju u 19.30 sati, a ulaznica nažalost više nema u slobodnoj prodaji, jer je interes bio ogroman. Iz Zorin doma sve ljubitelje kazališta podsjećaju da požure i s kupnjom ulaznica za još jednu hit predstavu koja nas očekuje ovog mjeseca, Kerempuhovo “Čudo u poskokovoj dragi”, koja je na rasporedu 29. studenog, a već sada je rezerviran velik broj ulaznica.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest