Jedan od najpoznatijih svjetskih dječjih pisaca i ilustratora danas u Karlovcu

Jedan od najpoznatijih svjetskih dječjih pisaca i ilustratora danas
u Karlovcu

Zanimljivo i veselo bit će danas u 16 sati na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”. Za mališane karlovačkih osnovnih škola, ali i sve ostale zainteresirane, priređena je zaista posebno književno druženje – u Karlovcu gostuje jedan od najboljih i najcjenjenijih modernih svjetskih dječjih pisaca i ilustratora – Litavac Kęstutis Kasparavičius. Riječ je o maloj hrvatskoj turneji ovog poznatog književnika, tijekom koje će uz Karlovac posjetiti i Zagreb, Varaždin, Split i Ivanec.

Litavski književnik dobitnik je niza međunarodnih priznanja za svoj rad, među kojima se posebno ističe UNICEF-ova nagrada za Ilustratora godine, dodijeljena na poznatom Sajmu dječjih knjiga u Bologni. Autor je pedesetak dječjih naslova, prevedenih na 16 svjetskih jezika.

S karlovačkim dječacima i djevojčicama Kęstutis Kasparavičius održat će i malu radionicu, crtat će svoje poznate likove, a predstavit će i svoju najnoviju slikovnicu “Kratke priče”. Ukoliko imate mališane ne propustite prigodu da ih danas u 16 sati odvedete do karlovačke knjižnice na zasigurno ugodno i zabavno druženje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest