Pivovarin pročistač za otpadne vode uskoro kreće u probni rad

Pivovarin pročistač za otpadne vode uskoro kreće u probni rad

Veliki projekt Karlovačke pivovare, izgradnja pročistača otpadnih voda vrijednog 3,6 milijuna eura je pri kraju tako da bi već krajem ove godine, kad se izvrši kompletna rekonstrukcija kanalizacije, uređaj trebao biti pušten u probni rad.

Po informacijama iz karlovačkog pivskog giganta, izgradnja pročistača je prioritetni projekt  još od 2003. godine.

– Pročistač za otpadne vode Karlovačke pivovare je najsuvremeniji anaerobni uređaj za pročišćavanje koji omogućava izuzetno visok stupanj čišćenja otpadnih voda na vrlo malom i kompaktnom prostoru. Pročistač uključuje različite faze čišćenja otpadnih voda: mehaničko čišćenje, izjednačavanje odnosno stabilizaciju, sam biološki proces čišćenja voda te aeriranje, kažu u Pivovari.

– Kad je riječ o pozitivnom učinku na okoliš, ovo je projekt koji nam je od iznimne važnost i prioritet još od 2003. godine. Sretan sam što smo blizu realizacije projekta i puštanja uređaja u probni rad, no ne stajemo na tome. Vjerujemo u kontinuirani rast i razvoj i nastavit ćemo ulaganja u naše ljude, marke i tehnologiju kako bismo ostvarili viziju da postanemo najbolja pivovara u Hrvatskoj, rekao je predsjednik Uprave Alexander Gerschbacher.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest