HVIDRA postavila vijenac ubijenim ustašama i poručila – dosta je bilo antifašista

HVIDRA postavila vijenac ubijenim ustašama i poručila – dosta je
bilo antifašista

Umjesto spomen – ploče u znak sjećanja na Većeslava Holjevca i njegovu partizansku grupu koja je na današnji dan prije 69 godina izvela akciju ulaska u okupirani grad Karlovac, na zgradi Doma zdravlja danas je postavljen vijenac Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji su odali počast “žrtvama četničkog i komunističkog terora”.

Naime, predsjednik Koordinacije Petar Banić došao je s vijencem kojeg postavlja u čast ustašama ubijenim prilikom neuspjele partizanske akcije u bolnici. S druge strane, kroz pola sata očekuje se dolazak bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića koji je i počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca RH da postavi vijenac na grob poginulog partizana Ivice Gojaka i na bistu vođe akcije, narodnog heroja Većeslava Holjevca.

– Većeslav Holjevac nije nikakav zaslužni građanin nego je četničko – komunistički terorist, rekao je predsjednik karlovačke Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Petar Banić na polaganju vijenca ustašama poginulim u partizanskoj akciji. Kako je napomenuo, nema razlike od zločina u vukovarskoj bolnici i ovog u karlovačkoj prije 69 godina. Kako je rekao Mario Mateša iz Koordinacije, dosta je bilo antifašista u Karlovcu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest