Od Banićevih postupaka ogradilo se 15 tisuća branitelja

Od Banićevih postupaka ogradilo se 15 tisuća branitelja

Zbor ratnih udruga iz Domovinskog rata Karlovačke županije, koji okuplja oko 15 tisuća branitelja, oštro se ogradio od izjava i postupaka Petra Banića i njegove Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Pripadnici zbora, osim što ističu kako ni u kojem dijelu ne podržavaju Banićeve akcije, u svom priopćenju posebno naglašavaju kako se u javnosti mogao steći dojam da Koordinacija predstavlja branitelje u županiji, što nije točno.

– Istina je da su članice te Koordinacije samo socijalno-interesne udruge branitelja proisteklih iz Domovinskog rata, udruge HVIDR-a, udovica i obitelji poginulih branitelja te razno interesno-rekreacijske grupe branitelja koje se vode kao braniteljske udruge – između ostalog stoji u priopćenju kojeg potpisuje Vlado Benko. Dodaju kako u Koordinaciji nema niti jedne udruge ratnih postrojbi.

Zbor ratnih udruga, s druge strane, čine udruge pripadnika 110., 129., 137. i 143. brigade ZNG/HV, udruga Specijalne policije Grom, Udruga ratnih veterana 3. bojne 2. gardijske brigade i Udruga Šestog topničko-raketnog diviziona Karlovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest