Kiša nije uništila prvomajski duh: Na Grdun stiglo pojačanje, sav grah pojeden, podijeljene i nagrade

– Ovo je bila biciklijada s najmanje sudionika i najružnijim vremenom, kiša je sve pokvarila, ali odradili smo što smo planirali i tradicija nije prekinuta, kazao je sindikalni povjerenik SSSH Nikola Badovinac, govoreći o jučerašnjoj kišnoj, najkišovitijoj ikad, 23. Prvosvibanjskoj biciklijadi.

Hrabroj dvanaestorici biciklista, koji su iz Karlovca krenuli prema odredištu, na Grdunu su se pridružili oni koji su došli automobilimam, neki i pješice, pa je bilo oko tri stotine ljudi, održan je zabavni program, odigrane nagradne igre, a grah koji nije pojeden, ipak nije propao. Odnosili su ga oni koji su se okupili na Grdunu, a odnijet je i u Sklonište za beskućnike.

– U Zagrebu je, recimo, prošlo samo s rosuljom, pa su kolege prosvjednu šetnju do Maksimira prošli bez kišobrana. Kod nas nikad gore vrijeme: imali smo prijašnjih godina kiše, čak i poplave, ali ovakvog proloma oblaka nikad! No, praznik prvi svibanj je 1. svibnja nije ni 7. ni 15. svibnja, dogovorili smo da će i ova biciklijada biti tada, dugoročna prognoza je govorila da će prije podne proći bez kiše, a onda kad se promijenila, bilo je prekasno.

Znaju svi koji nešto organiziraju kako to ide, počeli smo pripreme krajem ožujka… Žao mi je što je bilo ovako i daj, Bože, da se ne ponovi, rekao je Badovinac, zahvalivši svima koji su jučer bili na biciklijadi i onima koji su njenom održavanju pridonijeli.

KAportal.hr

POGLEDAJTE VIDEO…

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/99865/unatoc-kisi-odrzana-tradicionalna-prvosvibanjska-biciklijada/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest