Veleposlanik Delegacije EU posjetio Veleučilište i Ured župana

Veleposlanik Delegacije EU posjetio Veleučilište i Ured župana

U sklopu obilaska svih županija i gradova u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Delegacije Europske unije Paul Vandoren danas je stigao u Karlovac. Prvo se u Uredu župana susreo sa županom, njegovim suradnicima i gradonačelnicima KŽ a zatim otišao u karlovačko Veleučilište kako bi studentima ali i svim zainteresiranim građanima održao predavanje i pristupanju Hrvatske u veliku europsku obitelj.

– Kad sam predao izvještaj o napretku Hrvatske u pristupanju EU, rekao sam da je ovo prvi izvještaj koji predajem, s obzirom da sam ovdje došao prije godinu dana, te kako se nadam da je zadnji, rekao je Vandoren dodavši da je u njemu opisan dobar napredak Hrvatske. Kako je rekao, sada ipak predstoji najteži dio, pregovori oko najosjetljivijih područja, pravosuđu, borbi protiv korupcije, tržišnom natjecanju ali i vrlo bitna stvar – rješavanje problema hrvatskih brodogradilišta.

Vandorena je zanimalo kakva su iskustva Karlovačke županije u korištenju predpristupnih fondova EU dok je nakon prezentacije projekata koju je sačinio direktora Razvojne agencije Viktora Šegrta izrazio zadovoljstvo. Karlovac je, podsjetimo, čak 23 europskih milijuna dobio za projekt pročistača iz Fonda ISPA, dok na području Karlovačke županije ima još projekata u implementaciji i pripremi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest