Karlovčani nedjelju dočekali uz Noć kazališta u prepunom “Zorin domu”

Karlovčani nedjelju dočekali uz Noć kazališta u prepunom “Zorin
domu”

Iako Karlovčani redovito pokazuju da vole kazalište i nerijetko se za predstave traži karta više, izvanredan odaziv na “Noć kazališta” iznenadio je i organizatore u Gradskom kazalištu Zorin dom. Unatoč hladnom i maglovitom vremenu i povremenoj kišici karlovačko kazalište bilo je pretijesno da primi sve zainteresirane za ovaj zanimljiv projekt koji je u kasnu subotnju večer okupio kazališnu publiku u 25 hrvatskih, 15 bosansko-hercegovačkih i osam slovačkih gradova. Srećom, brzo su se domaćini iz Zorin doma snašli pa su otvorili i balkon te u glavnoj dvorani postavili i pomoćne stolice. Čak  i nakon toga bilo je onih koji su predstavu odstajali, no nitko se nije žalio.

Simpatična komedija zelinskog amaterskog kazališta “I to ti je život”, redateljice Štefice Fanjek, bila je vrlo dobar izbor za kasni termin – lagana i jednostavna priča, začinjena humorom, zadovoljila je posjetitelje koji su uz puno smijeha i pljeska u velikoj dvorani Zorin doma dočekali nedjelju. Predstava je počela u 23 sata, a završila desetak minuta iza ponoći.

Sjajan odaziv Karlovčana ujedno je i svojevrsna poruka zaduženima za programsku djelatnost u Zorin domu koji posljednjih godina ima vrhunski dječji program, vrlo dobru domaću produkciju i ponudu hitova, no prostora za još bolju ponudu ima upravo kada je u pitanju repertoar manjih kazališta, a mnogim ljubiteljima teatra upravo takve predstave znaju biti posebno privlačne.

Recimo i da je u popratnom programu, svojevrsnom uvodu u “Noć kazališta”, pred također vrlo dobro ispunjenim Zorin domom KUD Vinčica iz Belajskih Poljica obilježilo 15 godina postojanja. Gradsko kazalište Zorin dom sa svojim je programom, točnije predstavom “Do viđenja u Budimpešti”, nastalom u suradnji s Teatrom Kabare iz Tuzle, gostovalo u Požegi.

Do kraja mjeseca Zorin dom nudi još nekoliko zanimljivih događaja. U srijedu u 10 i 12 sati nastavlja se hvaljeni projekt “Svako dijete četiri puta u kazalište”, a zagrebačko Kazalište Mala Scena odigrat će predstavu “Debela”. Osim organiziranih školskih dolazaka karata ima i u slobodnoj prodaji. Sljedeće subote, 27. studenog, slavi se Dan Zorin doma, a to će već po tradiciji biti obilježeno koncertom – ovog puta nastupit će poznati dalmatinski kantautor Tedi Spalato. Napokon, bogat mjesečni program završava 29. studenog uz hit predstavu Satiričkog kazališta Kerempuh “Čudo u Poskokovoj Dragi”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest