Mala urbana zajednica u Haulikovoj – devet udruga useljava u novi prostor

Mala urbana zajednica u Haulikovoj – devet udruga useljava u novi
prostor

Devet karlovačkih udruga danas će useliti u novi prostor u Haulikovoj ulici, koji će djelovati pod nazivom MUZA – Mala urbana zajednica.

Time će grad postati bogatiji za još jedno mjesto na kojem će se uz redovite djelatnosti udruga moći provesti i druge aktivnosti vezane uz kulturu, edukaciju, zabavu i civilno društvo.

U bivšim vojnim objektima u Haulikovoj (kućni brojevi 22 i 24) djelovat će, abecednim redom – Avadhuta, Centar za civilne inicijative, Centar za neohumanističke studije, Orpheus, Poluga, Slobodna škola, Streličarski klub Dubovac, Studio 23 i ZAKUD Karlovačke županije.

Uz otvaranje prostora pripremljen je i raznovrstan cjelodnevni program i svojevrsni Dan otvorenih vrata. Uz kulturne, glazbene i sportske prezentacije samih udruga, bit će i gostiju, posebno zanimljivo je otvaranje izložbe skulptura Borisa Leinera, nastup najboljeg mladog hrvatskog bubnjara Maria Klarića, zasvirat će i jedini karlovački ženski rock bend…u svakom slučaju, bit će puno zabave i ugodnog druženja.

Kada je u pitanju Leinerovo gostovanje treba naglasiti kako je riječ o početku vrlo zanimljivog projekta “Grad za grad”, udruge Novi svijet i portala URBANI, koji pokreće kulturnu suradnju Karlovca i Zagreba, i to upravo u zapuštenim prostorima u središtima ovih dvaju gradova. Projekt bi trebao uroditi brojnim gostovanjima, svojevrsnom “razmjenom” umjetnika.

Evo kompletnog rasporeda programa za danas, 23. studenog.

12 sati – KONFERENCIJA ZA TISAK – predstavljanje i biografija prostora, predstavljanje udruga-korisnica prostora

12,45 sati – Obilazak i fotografiranje objekata

13 sati – Udruga Slobodna škola – Predstavljanje projekta “Mostovi suradnje”

PAUZA

16 sati – Streličarski klub Dubovac – Predstavljanje rada udruge (učenje građana korištenju luka i strijele, mačeva u srednjovjekovnim kostimima)

16,30 sati – Centar za neohumanističke studije – Predstavljanje slikovnica za djecu

16,45 sati – Studio 23 i Tiama – Ples mladih plesača Studia 23 i orijentalni ples – Tiama

17,15 sati – Udruga Orpheus – Nekoliko glazbenih točaka – Goran Ilić i prateći glazbenici

18 sati – URBANI i Boris Leiner u suradnji – Otvaranje izložbe skulptura i video art performance Boris Leiner – “Novi Svijet”

19 sati – Boris Leiner i Mario Klarić, mladi karlovački bubnjar

19,15 sati – Udruga Avadhuta i Boris Leiner – Glazbena točka (bhajan – tradicionalna indijska glazba) i istovremena prezentacija Atma-yoge

19,30 sati – Karlovačka ženska rock-grupa PMS

20 sati – Udruga Poluga – Pola sata kvalitetne elektro-glazbe

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest