Karlovački sport na samrti – klubovima duplo manje proračunskog novca

Karlovački sport na samrti – klubovima duplo manje proračunskog
novca

Karlovački sportaši najveći su gubitnici gradskog proračuna za iduću godinu, koji će u odnosu na ovogodišnji biti čak 40 milijuna kuna niži i iznositi jedva 166 milijuna.

Tekuće donacije sportskim klubovima, koji djeluju pod kapom Karlovačke športske zajednice, doslovno su prepolovljene.  S 3,6 milijuna kuna ove godine u nacrtu proračuna za iduću su planirane u iznosu od svega 1,8 milijuna kuna. Smanjena je i stavka za “tekuće donacije sportskim udrugama po posebnim odlukama”, koja je u ovogodišnjem proračunu iznosila 700 tisuća kuna, dok ju se za iduću planira smanjiti na 400 tisuća.

– To je samo prvi nacrt proračuna i nadam se da to neće biti konačna odluka. Ovih dana ću razgovarati s gradonačelnikom Damirom Jelićem i nadam se da će izdvajanja za sport biti vraćena na razinu od ove godine, kaže predsjednik KŠZ-a Zdravko Marčetić i dodaje kako bi se eventualno “kresanje” više moglo dotaknuti prioritetnih većih klubova poput NK Karlovca, nego manjih udruga.

Član Skupštine KŠZ-a i SDP-ov gradski vijećnik Krunoslav Karin plan o prepolovljivanju proračunskih izdvajanja za sportske klubove drži katastrofalnim.

– To je katastrofa koja bi mogla dovesti do raspada sistema u mnogim klubovima,  pogotovo onima u momčadskim sportovima, komentira Karin, koji otvoreno tvrdi da se iza smanjivanja donacija klubovima ne krije samo kriza već nešto sasvim drugo.

– Tvrdim kako su donacije smanjene zato jer sredstva treba prebaciti za održavanje reflektora na stadionu NK Karlovca. Zbog toga ispaštaju drugi klubovi. Kad sam lani govorio da reflektori nisu potrebni, ismijavalo me se. Sada se vidi da sam bio u pravu, je jer ako Lokomotiva, Istra i još neki klubovi mogu svoje utakmice igrati po danu, ne znam zašto nije mogao Karlovac – ističe Karin, koji kao vijećnik planira napraviti amandman upravo po pitanju izdvajanja za sport.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest