Policija istražuje ilegalni kamenolom u Saborskom, sumnjivo nasipavanje cesta

Policija istražuje ilegalni kamenolom u Saborskom, sumnjivo
nasipavanje cesta

Policija i Državni inspektorat istražuju ilegalnu eksploataciju kamena u zaseoku Begovac kraj Saborskog. Mještani koji žive u Begovcu i njegovoj okolici tvrde da se na ovoj lokaciji kamen kopa svaki dan i da se u velikim količinama svakodnevno odvozi kamionima. Da su se nadležni organi zaista zainteresirali za još jedan slučaj krađe mineralne sirovine danas nam je potvrdila i načelnica Saborskog Đurđica Špehar. – Mjerodavni organi su uključeni i istražuju o čemu se radi i nakon istrage imat ćemo više informacija, kazala nam je Špehar. Na novinarski upit je li ona posumnjala na ilegalne radnje vezane za kamenolom u Begovcu i to prijavila policiji, odgovorila je da nije.

Da se zaista radi o “lovu u mutnom” ispostavilo se nakon izjave Dragana Maljkovića, voditelja ispostave Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji koja je ovlaštena za izdavanje dozvola za eksploataciju mineralne sirovine. Maljković je, naime, potvrdio da nikakve dozvole nisu izdavane za spomenutu lokaciju.

Đurđica Špehar

Znakovito je da je u prethodnom razdoblju Općina Saborsko redovito nasipavala lokalne ceste tucanikom ali da pritom u Općinu nisu stizale nikakve fakture za naplatu sirovine za posipavanje.

– Načelnica je naložila da naš radnik strojem razgrne pijesak nasipan na lokalne ceste što smo i učinili i za to izdali radni nalog. Nikakva faktura za kamen nije došla u Općinu, rekao nam je Vladimir Božičević, direktor lokalnog komunalnog poduzeća “Sabkom”. Kako kaže, ovaj posao su odradili po nalogu šefice i on nema pojma od koga je tucanik naručen i tko ga je platio.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest