Osmogodišnji Dino od sada će lakše pohađati redovnu nastavu

Osmogodišnji Dino od sada će lakše pohađati redovnu nastavu

Osmogodišnji učenik Dino Laić, učenik prvog razreda Osnovne škole Dubovac ubuduće će lakše svladavati nastavno gradivo. Ovaj dječak s invaliditetom i korisnik invalidskih kolica, od rujna pohađa redovnu nastavu u OŠ Dubovac. Zahvaljujući novčanoj pomoći Karlovačke županije za dječaka je kupljena specijalno prilagođena stolica i stol vrijedni 8.000,00 kuna.

Oba su pomagala jučer postavljena u njegovom matičnom razredu. Suradnja Udruge osoba s invaliditetom dječje i cerebralne paralize, distrofičara i osoba s tjelesnim invaliditetom grada Karlovca i Karlovačke županije, OŠ Dubovac i Karlovačke županije i u ovom je slučaju pokazala da se može učiniti puno i brzo kada se to želi. Na zamolbu roditelja i matične udruge DICPDITI čiji je Dino član, Karlovačka je županija odobrila i uplatila novčana sredstva za nabavku specijalno prilagođene stolice i stola koji će mališanu olakšati sjedenje i stabilizirati ga tijekom nastave.

Cilj projekta je još bolje i kvalitetnije integriranje djece s invaliditetom u redovan sustav školovanja kako bi školske dane provodili sa svojim vršnjacima, a ne izdvojeni u specijaliziranim ustanovama, zajednički je zaključak svih okupljenih.

Dino s učiteljicom Mirjanom Petković

Dini Laiću u učenju će uskoro pomagati i asistent u nastavu čije je uvođenje u nastavu Udruzi DICPDITI odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Na svečanoj primopredaji specijalno prilagođene stolice i stola školi Dubovac u Dinovom razredu prisustvovali su župan Ivan Vučić, Željko Šančić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje, predstavnici škole i predsjednica Udruge DICPDITI Gordana Jurčević.

Kaportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest