Walter Wolf poručio iz Kanade: Doći ću u Karlovac odgovarati za KIO, ako protiv mene ukinete međunarodnu tjeralicu

.

Wolfa, svjetski poznatog jetsetera, je 2008. godine karlovački sud osudio na dvije godine i šest mjeseci zato što je kao predsjednik Nadzornog odbora propalog poduzeća naložio tadašnjem direktoru Ivi Maglici da proda poslovni prostor trgovačkog društva u Valjevu, a utrženi novac da uplati na Wolfov, a ne na poslovni račun poduzeća, što je Maglica i učinio.

Vrhovni sud tu je presudu poništio zbog proceduralnih razloga i suđenje vratio na početak u Karlovac. No, ono nikada nije započeto, jer se Wolf u međuvremenu razbolio, te svoj nedolazak pravdao lošim zdravstvenim stanjem, isto kao i u slučaju Patra, zbog kojeg mu se paralelno sudilo u Sloveniji. Taj je predemt prošlog ljeta tamo otišao u zastaru, pa je protiv Wolfa na snazi ostala još samo hrvatska tjeralica.

– Kada sletim u Beč, tamo će me uhititi po hrvatskoj tjeralici kao kakvog kriminalca, a to ne želim, jer to nisam. Zato tražim od suda da to ukine i da u Karlovac dođem kao normalan čovjek. Moj odvjetnik pribavio je dokumente kojima će dokazati da novac nisam zadržao za sebe, već sam ga podijelio radnicima – izjavio je za Jutarnji list Wolf.

Da izmjeni svoju odluku od Županijskog suda zatražio je i njegov odvjetnik Anto Nobilo, ali o tom se zahtjevu u Karlovcu još nije odlučivalo.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest