Vojarna Luščić – Grad i ulagači još uvijek čekaju odluku MORH-a

Vojarna Luščić – Grad i ulagači još uvijek čekaju odluku MORH-a

Još uvijek nije poznata sudbina velikog vojnog kompleksa u karlovačkom naselju Luščić. Grad Karlovac još uvijek čeka odluku Ministarstva obrane, odnosno Vlade RH kojom bi se trebalo definirati hoće li uopće vojarna Luščić ići na raspolaganje i pod kojim uvjetima. Tek nakon što u karlovačku gradsku upravu stigne ovaj dokument, kazala je glasnogovornica Grada Andreja Barberić, onda će Grad moći poduzimati daljnje korake. – Prvi je korak izrada detaljnog plana uređenja navedenog prostora koji bi služio stambenoj namjeni, te ukoliko postoji mogućnost, izgradnji škole, vrtića i parka, kazala je Barberić. Najveći problem je naći ulagače, dok iz Grada kažu da zainteresiranih ulagača ima, no Gradu su ruke vezane dok Ministarstvo obrane na pošalje dugo očekivanu Odluku.

– Navedena namjena je jedna vizija tog prostora. Ima više zainteresiranih ulagača ali konkretno ne možemo ući u pregovore jer još uvijek ne raspolažemo navedenim protorom, dodala je Barberić.

Što bi se u budućnosti moglo graditi na prostoru vojarne pokazat će plan uređenja i arhitektonsko urbanistički natječaj kakav je, primjerice, napravljen za karlovačku Zvijezdu. S obzirom na okolnosti i ovaj bi dio grada kao i Zvijezda na bolje sutra mogao još podosta pričekati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest