Gradski HSP-ovci danas “na ledu” – na sjednici tražit će se raspuštanje ogranka?

Gradski HSP-ovci danas “na ledu” – na sjednici tražit će se
raspuštanje ogranka?

Konačni obračun šefice županijskog HSP-a Bernardice Topolnjak Halapa s ekipom mladih HSP-ovaca iz stranačke Gradske podružnice predvođene Domagojem Švegarom mogao bi se dogoditi danas, na sjednici Županijskog vijeća ove stranke koja je zakazana za poslijepodne.

Kako neslužbeno saznajemo, Topolnjak – Halapa sazvala je sjednicu na kojoj će se raspravljati o sudbini mlađih kolega koji su, kako se već u više navrata izjasnila u medijima, izdavali priopćenja protivna načelima stranke te zbog toga zatražila sankcioniranje autora što je karlovačka podružnica odbila učiniti po cijenu raspuštanja.

Podsjetimo, nakon priopćenja glasnogovornika Emila Mehdina vezanog za postavljanje spomen – ploče Većeslavu Holjevcu i njegovoj grupi partizana uslijedila je reakcija predsjednice Županijske podružnice koja je tražila sankcioniranje glasnogovornika. o svemu se očitovao i predsjednik HSP-a Danijel Srb koji je ustvrdio da “zbog antifašizma nitko neće biti izbačen iz HSP-a, ali da se svi zločni, pa i oni koje je ostavio antifašizam moraju kazniti.”

Zanimljivo je i mišljenje dopredsjednika HSP-a Veljka Novaka koji je izjave Topolnjak – Halapa pak protumačio suprotnima temeljnim načelima stranke. Novak je poručio da će stati uz karlovačke pravaše te čak zaprijetio predsjednici Topolnjak – Halapa da pokušaj napada na njih za nju neće dobro završiti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest