Knjiga o središnjim knjižnicama manjina, izložbe, radionice…

Knjiga o središnjim knjižnicama manjina, izložbe, radionice…

Danas i sutra bit će vrlo živo u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića. Već ranije ugovorena, današnja radionica za mališane svakako svojim nazivom odgovara trenutačnim vremenskim uvjetima. Dječaci i djevojčice danas, naime, mogu sudjelovati u radionici “Veseli pingvini”.

Oni nešto stariji u 17 sati mogu doći na tečaj slovenskog jezika, a svi posjetitelji mogu razgledati i tri izložbe. U Likovnom salonu “Ljudevit Šestić” postavljena je izložba Hrvatskog filatelističkog društva Karlovac, na odjelu za djecu i mladež izložba radova s radionice “Jesenski strip”, a u dječjoj igraonici izložba čizmica za Sv. Nikolu.

Sutra će se (srijeda, 11 sati) u Ilirskoj dvorani održati predstavljanje knjige “Središnje knjižnice nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj”. Knjigu će predstaviti Rajka Gjurković – Govorčin, Liana Diković i Ljiljana Črnjar, a u njoj su, kako i ime govori, detaljno predstavljene sve knjižnice nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Osim karlovačke knjižnice, koja je središnja knjižnica Slovenaca, taj status još imaju knjižnice u Belom Manastiru (Mađari), Daruvaru (Česi), Našicama (Slovaci), Puli (Talijani), Zagrebu (Albanci, Rusini i Ukrajinci), te Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” (Srbi).

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest