Ako se ne utvrde nepravilnosti, tko će platiti inspekcije na deponiju?

Ako se ne utvrde nepravilnosti, tko će platiti inspekcije na
deponiju?

Tužba koju je SDP podnio protiv Grada, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te “Čistoće” i još nekoliko osoba koje su sudjelovale u sanaciji deponija “Ilovac” na odlagalište je dovelo niz inspekcija koje će netko na koncu morati platiti.

Kako je rekao gradonačelnik Damir Jelić, ako se pronađu nepravilnosti za to će netko morati odgovarati, no Jelić je odmah “pilu okrenuo naopako” pitavši tko će platiti troškove ako nepravilnosti ne bude bilo. Trošak će u svakom slučaju biti velik jer cijena samo jedne inspekcije može se popesti do čak sto tisuća kuna. Dogradonačelnica Marina Kolaković objasnila je kako se radi o izradi elaborata vezanog za dopuštenu visinu deponija.

Zanimljivo, u Gradu Karlovcu nemaju najnovije informacije vezane za sanaciju odlagališta opasnog otpada na Lemić Brdu koju je još prije godinu i pol pokrenuo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vezano za ovaj projekt ovaj je tjedan u Karlovac trebao stići direktor Fonda Vinko Mladineo koji se, međutim, zbog istrage USKOK-a u poznatom slučaju “FIMI Medije” nalazi u pritvoru. Jelić je uvjeren da ta okolnost nikako ne može naštetiti ovakvom projektu. – Dogodi se da odu državnici ali to ne znači da država mora propasti. Ovo je uhodan sustav i projekti ne mogu prestati zbog jedne osobe, uvjeren je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest