Policija bivšu ravnateljicu bolnice tereti za malverzacije teške 1,6 milijuna kuna

Policija bivšu ravnateljicu bolnice tereti za malverzacije teške
1,6 milijuna kuna

Karlovačka policija zaključila je “slučaj liftovi” Opće bolnice Karlovac te zbog malverzacija teških više od 1,6 milijuna kuna Državnom odvjetništvu zbog zlouporabe ovlasti kazneno prijavila umirovljenu ravnateljicu ustanove Gordanu Pavan (66).

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Karlovčanka stara 66 godina tijekom 2001. godine kao odgovorna osoba zdravstvene ustanove iz Karlovca, zlouporabila svoj položaj i ovlast, tako što je u ime ustanove poduzeću iz Zagreba platila poslove rekonstrukcije i uređenja liftova, iako je znala da ti poslovi u cijelosti stvarno nisu izvršeni.

Ukupna materijalna šteta počinjena na štetu Ministarstva zdravstva je 1,66 milijuna kuna – priopćila je PU karlovačka, dok je Županijskom državnom odvjetništvu proslijeđeno je posebno izvješće o slučaju. Dr. Pavan je, podsjetimo, prošle godine otišla u mirovinu nakon tri odrađena mandata ravnateljice bolnice tijekom kojih  je uživala bezrezervnu podršku HDZ-a bez obzira na čak 50 milijuna kuna nagomilanog duga ove ustanove.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest