Igor Rajki pobjednik natječaja “Zlatko Tomičić” za najbolju kratku priču

Igor Rajki pobjednik natječaja “Zlatko Tomičić” za najbolju kratku
priču

Završen je ovogodišnji natječaj “Zlatko Tomičić” Književnog kruga Karlovac. Na natječaj za najbolju kratku priču prijavilo se čak 135 autora iz cijele Hrvatske, ali i hrvatskih autora koji trenutačno žive u inozemstvu pa je prosudbeno povjerenstvo imalo doista zahtjevan zadatak.

Povjerenstvo koje su činili prof. Jasenka Staničić, Goran Gerovac i Željko Mavretić, u konačnici je odlučilo da je najbolja priča za 2010. godinu “Tišinu, molim!”, koju je napisao poznati zagrebački pisac Igor Rajki. Rajki je osvojio i novčanu nagradu u iznosu 2000 kuna. Drugo mjesto i 1500 kuna osvojila je Mihaela Gašpar iz Strmeca Samoborskog za priču “Heptanon, metadon”, a treća nagrada i 1000 kuna pripali su još jednom Zagrepčaninu, Jakovu Butkoviću, za priču “December Underground”.

Još sedam priča odabrano je za objavljivanje, a među njima i jedna karlovačka – “Soba”, autorice Valentine Mikšić. Uz nju, među 10 najboljih ušli su i Silvio Lončarić, Marko Dejanović i Dubravko Šiftar (svi iz Zagreba), Davor Gusić (Split), Slađan Lipovec (Čazma) i Morin Kudić (Labin).

Svečana podjela nagrada bit će u ponedjeljak, 13. prosinca, s početkom u 19 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića.

Nagrađenu priču “Tišinu, molim!” možete pročitati na ovom linku:

http://www.knjizevnikrug-karlovac.hr/natjecaj.html

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest