Sudac u jednom danu odradio postupak – ubojici starice 30 godina zatvora

Sudac u jednom danu odradio postupak – ubojici starice 30 godina
zatvora

U još jednom ekspresnom postupku na najteže krvne delikte sudac Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević je u jednom danu započeo i završio suđenje Milanu Mikiću optuženom za ubojstvo starice Anke Klipe u Plaškom ovog ljeta, nepravomoćnom presudom od 30 godina zatvora.

Podsjetimo, Mikić je optužen da je u lipnju u Latinu Plaščanskom od starice tražio novac no nakon što je ona to odbila brutalno izudarao i zadavio.

Iako se već na početku suđenja izjasnio da se osjeća krivim, njegov iskaz na današnjoj raspravi bio je pun proturječnosti u odnosu na iskaz dan u istrazi, a dvaput  ga je mijenjao i pred Sudskim vijećem. Konačno se odlučio za verziju da je s njim u društvu bio njegov šogor Goran Oskoruš te indirektno na njega prebacio krivnju.

– Ušli smo kroz vrata, ta baka je došla za nama na prvi kat. Rekla je da dolazi policija, da ju je pozvala njezina kćerka i na mene zamahnula sjekirom. Udario sam je šakom u glavu. Pala je. Potom sam je udario još dvaput. Oskoruš joj je stao nogom na vrat. Tada je još bila živa. Ja sam otišao ispreturati stvari u kuhinji. Pronašao sam 300 kuna koje smo Goran i ja podijelili. Bojao sam se pa sam sa sobom uzeo sjekiru kojom nas je napala – ispričao je Mikić dodajući kako ranije nije teretio šogora jer mu je ovaj prijetio da će mu ubiti tek rođene blizance.

Sudska vještakinja patologije dr. Mira Mlinac Lucijanić rekla je da je starica umrla od gušenja. Osim toga, izudarana je po glavi. Vještak za daktiloskopiju Željko Sekulić utvrdio je otiske Mikićevog lijevog dlana i dva prsta na mjestu zločina.

Svjedok Goran Oskoruš priveden je u sudnicu iz pritvora. Rekao je kako je od sestre Ivanke, Mikićeve supruge, doznao kako je Mikić Anku Klipu ubio nakon što je ona podigla sjekiru na njega. Svjedočio je i Zoran Bukva, susjed koji je pronašao mrtvo staričino tijelo, Anđela Oskoruš, Mikićeva punica, te djeca pokojne starice Dane, i Danica.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest