Kod Barilovića će se graditi Centar za oboljele od raka – dio projekta vrijednog čak 60 milijuna eura

Barilović

– Svi su pozvani: građani Karlovca, Duge Rese, Ozlja… da dođu na našu humanitarnu večeru 13. svibnja u Kristalu i kupljenim ulaznicama pomognu izgradnju centra za oboljele od raka i leukemije u Donjem Velemeriću, pozvao je predsjednik Novog života Ivan Mandić na današnjoj pressici.

Budući centar, kakvog u Hrvatskoj još nema, bit će lječilište u kojem će oboljeli boraviti 3 do 4 tjedna, liječiti se uz pomoć liječnika, psihologa, nutricionista, hraniti domaćom hranom s barilovačkih OPG-ova, imati na raspolaganju unutarnje bazene, boraviti na svježem zraku… Za boravka bi pacijenti trebali, uz pomoć stručnjaka, steći nove navike koje mogu pomoći ozdravljenju. U centru će raditi 40 osoba, a mjesta će biti za 50 pacijenata.

Centar će se protezati na jednom hektaru najvećeg projekta Općine Barilović – Turističko-sportskog centra Korana. Kompleks je to koji će na osam hektara prostora na lijevoj obali Korane imati auto kamp, sportsku dvoranu, aqua park s unutarnjim bazenima, centar za pustolovni turizam, adrenalinski park…

– Projekt je procijenjen na 60 milijuna eura, a za njegovu izgradnju jedan dio novca će Općina nastojati osigurati iz europskih fondova, a drugi od ulagača. Vjerujem da će lječilište u iduće 2-3 godine biti u funkciji i da će to biti prvi dio zone koji će profunkcionirati, rekao je načelnik Općine Dražen Peraković.

Općina će zemljište za centar za oboljele od raka i leukemije ustupiti besplatno na korištenje Novom životu, koji priprema potrebnu dokumentaciju.

– Javili su nam se filantropi koji su obećali novac kad ishodimo projektnu i tehničku dokumentaciju, pa ćemo do novca za gradnju doći donacijama i nadamo se, iz europskih fondova, kazao je Mandić.

I novac od humanitarne večere, koja počinje u 20 sati, ići će za izradu te dokumentacije. Cijena ulaznice je 250 kuna, a za nju se dobivaju dvije večere i zabavni program: uz Fortunu, pjevat će i Ivanka Boljkovac i Darko Domjan. Te će večeri biti i aukcija slika karlovačkih i dugoreških autora kojom se također namjerava prikupiti novac za centar. Ulaznice se mogu osigurati uplatom na račun Udruge IBAN: HR72 2400 0081 1102 3001 2 ili kod organizatora, a dodatne informacije dobiti na 091 9447185.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest