Radovan Radovinović predstavlja knjigu “Stari Karlovac, ulice, kuće. Ljudi”

Radovan Radovinović predstavlja knjigu “Stari Karlovac, ulice,
kuće. Ljudi”

U petak u 18 sati u Gradskoj vijećnici u Banjavčićevoj ulici bit će predstavljena knjiga “Stari Karlovac, ulice, kuće. Ljudi” Radovana Radovinovića, poznatog karlovačkog publicista s adresom u Zagrebu.

Knjiga ima 312 stranice, na formatu 17 x 24 cm, ima preko 200 ilustracija, a u prilogu dva kazala (osobnih imena i ulica) i plan Zvijezde iz 1770. godine. Knjiga se sastoji se od sedam dijelova: Zvijezda, Predgrađe, «Novi» Karlovac (u tri cjeline: Senjska i okolne ulice, Domobranska i okolne ulice, te Prostor između Zvijezde i Rakovca) zatim Rakovac, Dubovac, Gaza i Banija.

U predgovoru autor piše da  knjiga nudi čitateljima  jedan manje uobičajen način iščitavanja povijesti grada, upoznavanjem prošlosti preko njegovih ulica i kuća, njihovih povijesnih imena, te preko stanovnika, ne samo onih najistaknutijih, nego i onih koji su gradili ili održavali naslijeđene ili kupljene kuće. S njom se želi ukazati na vrijednost materijalnog i duhovnog nasljeđa mnogih generacija koje u nama mogu živjeti toliko dugo, koliko ih čuvamo u svojoj memoriji, čuvajući tako i dio svog identiteta. Knjiga ima 312 stranice, na formatu 17 x 24 cm, ima preko 200 ilustracija, a u prilogu dva kazala (osobnih imena i ulica) i plan Zvijezde iz 1770. godine. Knjiga je izašla u nakladi Tiskare Pečarić Radočaj, a kao suizdavači knjigu potpisuje Grad Karlovac i gradska poduzeća “Čistoća”, “Inkasator”, “Vodovod i kanalizacija”, “Toplana”» i “Zelenilo”.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest