Učenici Ekonomsko – turističke škole pomažu bolesnoj djevojci

Učenici Ekonomsko – turističke škole pomažu bolesnoj djevojci

Dok lokalne, ali i državne medije, pune vijesti o novim incidentima Mladeži HDZ-a, neka sasvim drugačija karlovačka mladež bavi se puno ljepšim i plemenitijim stvarima.

Na inicijativu 2.D razreda Ekonomsko-turističke škole, a uz oduševljenu reakciju cijele škole, u subotu će u Domu OS RH Zrinski biti održan humanitarni koncert za pomoć bolesnoj 16-godišnjoj Karlovčanki Kristini Gržan.

Kristina boluje od Rettovog sindroma, rijetkog i neizlječivog genetskog poremećaja, od kojeg obolijevaju gotovo isključivo djevojčice. Bolest izaziva brojne probleme, od poteškoća pri disanju i gutanju, preko oštećenja brojnih organa, do epilepsije.

Obitelj Gržan živi u izuzetno teškim uvjetima, peteročlana obitelj živi od tek 2500 kuna koje majka Helena prima kao roditelj-njegovatelj i 1050 kuna dječjeg doplatka. Suprug je nezaposlen već šest godina, stariji sin završio je za elektroinstalatera no već godinu dana bezuspješno traži posao, dok je mlađi sin maturant Tehničke škole. Žive u jednosobnom stančiću i sanjaju gradski stan za koji imaju sve uvjete i dovoljno bodova.

Humani učenici Ekonomsko-turističke škole vlastitim snagama organizirali su koncert i druženje pod nazivom “Sve se može kad se hoće i želi!”, na kojem će nastupiti mladi karlovački bendovi Trigger i PMS, plesat će Studio 23, a solo točku imat će i pjevačica Marijeta Čollaku. Ulaznica košta 10 kuna, a svi posjetitelji moći će kupiti i ručno izrađene narukvice, koje su izradile učenice Ekonomsko-turističke škole.

Koncert se održava u subotu, 18. prosinca, u Domu OS RH Zrinski, s početkom u 19 sati. Dođite i pomognite Kristini, a svojim dolaskom pružite i podršku učenicima i učenicama Ekonomsko-turističke na ovoj doista prekrasnoj inicijativi.

Želite li pomoći i drugim putem, broj računa Helene Gržan (Kristinina majka) u Hrvatskoj poštanskoj banci je 3212025982.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest