Dekan Vražić zamolio medije da u blagdansko vrijeme pišu pozitivne stvari

Dekan Vražić zamolio medije da u blagdansko vrijeme pišu pozitivne
stvari

– Imam dojam da nam se želi nametnuti jedno beznađe, kao da u Hrvatskoj ništa ne vrijedi, kao da je puna zala. U našoj lijepoj zemlji ima toliko lijepoga, dobroga, plemenitoga i uvijek je bolje paliti svjetlo a trnuti mrak, rekao je dekan karlovačkog Dekanata Ferdinand Vražić na današnjem primanju predstavnika katoličkog svećenstva dvije biskupije i Zagrebačke nadbiskupije u Uredu župana Ivana Vučić.

Dekan je uputio i poruku da na ulice treba vratiti raspjevani Božić, a medije zamolio da u ovo blagdansko vrijeme zaborave na ono crno, te pišu nešto što će pokrenuti čovjeka. Na prigodno primanje stigla su i dva biskupa, gospićko – senjski biskup Bogović i pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško. Zagrebački biskup naglasio je da se svećenici često mole i za osobe koje nose odgovornost vlasti. Kako je rekao, niti jedna služba nje toliko teška da se ne može obavljati čestito.

Župani Ivan Vučić i saborski zastupnik dr. Nedjeljko Strikić koji je i predsjednik županijskog Odbora za vjerske zajednice zahvalili su se svećenicima na duhovnom radu ali i karitativnom djelovanju. Kako je rekao dr. Strikić, u društvu globalizacije koja često podsjeća na poganstvo i kapitala često se zanemaruju najsiromašniji. Strikić je također uputio poruku medijima da ističu i to te na taj način i oni pokušaju pomoći.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest