Ljubomir Jurković Deda opet u šoku: U “The Sunu” sad postao zločinac Milivoj Ašner

Ljubomir Jurković Deda opet u šoku: U “The Sunu” sad postao
zločinac Milivoj Ašner

– Ovo je napad na državu. Objavljivanje mojih fotografija od strane engleskih medija u ustaškoj uniformi možda nije slučajno. Kako inače objasniti da su Samuela Kunza, nacistu, u Independentu objavili u ustaškoj uniformi. I to im nije bilo čudno – pita se karlovački glumac Ljubomir Jurković Deda.

Nakon što ga je, kako kaže, teško pogodilo što je ga je spomenuti list zamijenio s nacističkim zločincem iz Drugog svjetskog rata koji je odgovoran za smrt 430 tisuća Židova, Deda je prije nekoliko dana doživio novi šok. Otkrio je da je ista njegova fotografija još 2008. objavljena na naslovnici engleskog tabloida The Sun.

Fotografijom Ljubomira Jurkovića, odnosno ustaše Semina, lika kojega je glumio u filmu Živi i mrtvi, tada su u The Sunu” ilustrirali tekst da je u Austriji pronađen još uvijek živući Milivoj Ašner, bivši zapovjednik policije NDH, odgovoran za smrt stotina Srba i Židova.

– Ja sam i dalje na tabletama, nisam sposoban ništa raditi, evo, u siječnju idem na još jednu kontrolu. Tužit ću i njih. Ako ovako nastave ti engleski novinari, uskoro ću postati i sam Hitler ili Mengele, šokiran je Jurković. Rekao je kako su mu iz Independenta ponudili ispriku na naslovnoj stranici novina i dvije tisuće funti odštete, što je odbio.

– Meni je nanesena velika nepravda, bol i patnja. Tražim 500 tisuća funti – odlučan je karlovački glumac. KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest