Ovog ljeta Karlovac će biti svjetsko središte mladih umjetnika – uz njih dolazi i svjetska glazbena krema

Od 3. srpnja u Karlovcu su nadareni mladi flautisti iz cijelog svijeta, ali i vrhunske svjetske glazbene zvijezde u sklopu Hrvatske flautističke akademije. Međunarodni seminar za flautiste i ljubitelje flaute predstavlja tjedan dana intenzivnih radionica, masterclassova, koncerata, prezentacija, poduka, okruglih stolova, nastupa profesora i učenika te druženja uz flautu i s flautom. Ove godine u Karlovac, između ostalih, dolazi i jedan od najznačajnijih modernih kubanskih glazbenika Orlando Valle, zatim francuski virtuoz Pierre-Yves Artaud, engleski majstor Trevor Wye, Japanka Misaki Baba, Francuzi Philippe Alain-Dupre i Carine Dupre te hrvatski majstor flaute Damjan Krajačić.

Odmah nakon flautista, 10. srpnja u grad na četiri rijeke dolaze mlade pijanističke zvijezde. Karlovac Piano Festival i ove godine nudi im edukativne sate i radionice, ali i klavirsko natjecanje s vrlo vrijednim nagradama.

Uz buduće pijanističke zvijezde iz cijelog svijeta i Karlovac Piano Festival dovodi u grad vrhunske svjetske glazbenike – Vijetnamac Dang Thai Son jedan je od najcjenjenijih pijanista današnjice, baš kao i Rus Vladimir Viardo, a tu su i dva istaknuta domaća imena – Ivana Švarc Grenda i Karlovčanin Silvije Vidović.

Napokon, od 6. do 10. rujna Karlovac će ponovno biti u znaku filma – Four River Film Festival okupit će u našem gradu najbolje srednjoškolske filmaše iz cijelog svijeta uz četiri festivalske večeri na četiri karlovačke rijeke i uz brojne zanimljive popratne programe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest