Upitna tehnička ispravnost hotela Korana, možda potrebno rušenje?

Upitna tehnička ispravnost hotela Korana, možda potrebno rušenje?

Najveće karlovačko ruglo – devastirani hotel “Korana”, ako se ostvare  prognoze u proračunima sudskog vještaka možda će dijelom trebati biti srušen.

Ovo je, naime tek jedna od pretpostavki nakon izvršenog vještačenja objekta koje je u petak odradio redovni građevinski sudski vještak Davor Petračić. Kako je kazao za KAportal, tek predstoji izrada proračuna o stabilnosti objekta, dok je posebno upitan srednji dio hotela.

– Mora se odraditi posao do kraja pa ćemo onda vidjeti je li srednji dio hotela Korane uopće tehnički ispravan. Ako nije, morat će biti srušen, rekao nam je Petračić.

Općinski sud u Karlovcu sudskom je vještaku naložio da procjenu odradi u roku od 60 dana, no kako je rekao Petračić, nalaz i mišljenje će sigurno biti i prije. Po sudskoj proceduri nalaz će biti uklopljen u spis i dat na uvid strankama. Nakon toga moći će se pristupiti konačnoj prodaji nekretnine koja je u od dragulja u karlovačkoj turističkoj ponudi u zadnjih dvadeset godina pretvorena u rak ranu svih Karlovčana i gradskih vlasti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest